Po staletí je Indie známá jako země zlata a aromatického koření. Indická kuchyně pak jako nenapodobitelné dílo filosofie a náboženství. Klima Indie poskytuje podmínky pro růst nesčetných druhů koření. Jejich použití indický národ zhodnotil v tisíciletých zkušenostech a vytvořil tak výjimečnou a osobitou kuchyni. Žádná jiná kuchyně na světě se nemůže rovnat s jejím půvabem, tajemstvím a rafinovaností. Žádná jiná kuchyně nespojuje tak harmonicky péči o chuť jídla a jeho vliv na člověka. Indové věří, že všechno, co jíme, ovlivňuje nejen naše tělo, ale také duši.
Indická kuchyně je kromě výborné chuti také velice zdravá. Většina používaných surovin a koření přispívá k dobrému zdraví. Není překvapivé, že i když Indové pravidelně a často jedí, je obezita v Indii spíše sporadickým jevem.
Piaristická 22/8
České Budějovice
Chelčického 121/10
České Budějovice
Masarykovo náměstí 60/7
Děčín
9. května 617
Tábor
Českobratrská 452/1
Teplice
Masarykova 120/210
Ústí nad Labem
Ústí nad Labem
náměstí 1. Máje 9/12
Chomutov
Panská 95
Jindřichův Hradec
© Matouš Vondrák